• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/yeni.dogansehir
Gazetemiz İlanları
Üyelik Girişi
Saat

Milletvekili Adayları Netleşti!

Milletvekili Adayları Netleşti!

23-05-2018 24 Haziran seçimlerine günler kala aday listeleri de netleşmeye başladı. AK Parti, CHP, İYİ Parti, Saadet, HDP ve Vatan Partisi dün milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na teslim etti. Bağımsız Türkiye Partisi ise seçime katılmama kararı aldı. Son dakikaya kadar ser verilip sır verilmeyen AK Parti aday listelerinde ise sürprizler yaşandı. YSK'ya sunulan listede adayların 126'sını kadınlar oluşturdu. Milletvekili adaylarının yaş ortalaması 44 olurken, 25 yaşın altında 57 adaya listelerde yer verildi. AK Parti Malatya aday listesinde mevcut vekillerden Bülent Tüfenkci ve Öznur Çalık kendilerine yer bulurken, Nurettin Yaşar, Taha Özhan ve Mustafa şahin ise liste dışında kalan isimler oldu. AK Parti Malatya listesine eklenen yeni isimler ise Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Eski İl Başkanı Hakan Kahtalı ile Selahattin Barış Palandöken ve Vahit Atalan Oldu.

ENGELLİ ADAY SAYISI 8
AK Parti'nin en genç milletvekili adayı Kocaeli 11. sıradan aday gösterilen 18 ya- şındaki Elif Nur Bayram oldu. Listelerde 26. dönemden 167 milletvekili adayı tekrar yer buldu. Toplam engelli milletvekili aday sayısı ise 8 oldu. Milletvekili adaylarının 466'sı evli.

LİSTEDE YER ALMAYAN İSİMLER
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü listede yer almadı.

CHP YİNE “AĞBABA” DEDİ
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya aday listesinde ise ilk sırayı partide Genel Baş- kan Yardımcılığı görevini üstlenen Veli Ağ- baba aldı. Ağbaba’yı sırasıyla Hulusi Porgalı, Soner Gökçe, Berna Karadaş, Emin Dönmez, Mahmut Akbıyık aldı.

MHP FENDOĞLU İLE YÜRÜYECEK
Milli görüşünden taviz vermeyen ve Cumhur ittifakı ile Cumhurbaşkanı Erdo- ğan’ın yanında yer alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ise Malatya’da, bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden ‘Hamido’ Lakaplı Eski Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nun akrabası Mehmet Fendoğlu ile yürüme kararı aldı. Partinin ilk sırada yer verdiği Mehmet Fendoğlu’nu sırasıyla Ömer Ekici, Burhan Coşkun, Adil Zereyli, Aysel Yüzer, Bekir Enes Çaparoğlu takip ediyor.

İYİ PARTİ VE SAADET PARTİSİ ADAYLARI
İyi Parti Malatya’da Ali Bilici, Hacı Mehmet Turfanda, Şule Gürsoy, Sahra Karahan Erguvan, Muhammet Afşin Arıkan, Özgür Bozkurt yer alırken Saadet Partisi ise Mehmet Kaya Asiltürk, Abuzer Gögüs, Yunus Savaş, Mustafa Parlakyıldız, Muhammet İkbal Yıldız, Adnan Özdemir isimleri yer aldı.
1383 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam121
Toplam Ziyaret204202
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Hava Durumu
Takvim
Site Haritası