• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/yeni.dogansehir
Gazetemiz İlanları
Üyelik Girişi
Saat

“Gazetecilerin İşsiz Olmadığı Bir Medya Gerekli”

“Gazetecilerin İşsiz Olmadığı Bir Medya Gerekli”

Cumhuriyet Halk Partisi 27. dönem milletvekili adayları Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Ziyarette basının yaşadığı sıkıntılar ve çözüm önerileri konuşulurken Genel Başkan Yardımcısı ve 1. sıra milletvekili adayı Ağbaba, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak medyayı çok kanallı tek sesli değil çok sesli çok kanallı bir hale getireceğiz. Her siyasi fikrin her düşüncenin özgürce kendini ifade edebileceği hem yazılı hem görsel medyanın olması gerekiyor. Gazetecilerin işsiz olmadığı bir medya gerekiyor. İnsanların özgürce düşüncelerini ifade edebildiği bir düzeni hep beraber kuracağımızı söylemek istiyorum.” dedi Cumhuriyet Halk Partisi 27. dönem milletvekili adayları Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Ziyarette CHP Genel Başkan Yardımcısı ve 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, Hulisi Porgalı, Soner Gökçe, Berna Karadaş, Emin Dönmez, Mahmut Akbıyık ve il başkanı Enver Kiraz katıldı. Burada konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba şunları dile getirdi: “Seçim çalışmamızı dün itibariyle başlattık. Güç- lü ve Malatya’ya yakışan ve Malatya’yı kucaklayacak bir kadroyla yola çıktığı- mıza inanıyoruz. Adaylarımızın hepsi bir birinden pırıl pırıl. Malatya’nın önümüzdeki dönem hem gelişmesi hem de sorunlarının gündeme gelmesi konusunda yetkin arkadaşlarımız. Günümüzde bir medya düzeni dayatıldı ve bir medya dü- zeni kuruluyor. Çok kanallı ama tek sesli bir medya düzeniyle karşı karşıyayız. Tamamen iktidarın sesinin çıktığı her gün canlı yayınlarda sadece bir kişinin konuştuğu bir medya düzeniyle karşı kar- şıyayız. Orantısız bir kampanyayla karşı karşıyayız. Bugün dünyanın en çok tutuklu gazetecisinin bulunduğu ülke Türkiye. Bu ayıptan Türkiye’nin bir an önce kurtulması gerekiyor. OHAL hem siyasi partiler arasındaki ayrımı çok net olarak ortaya koyuyor. Bu gün hükümet OHAL’in bütün olanaklarını kullanarak kendi politikalarını dayatmaya çalışıyor.”

“MALATYA’NIN SORUNLARI VE DERDİ ÇOK”

Ağbaba: “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak medyayı çok kanallı tek sesli değil çok sesli çok kanallı bir hale getireceğiz. Her siyasi fikrin her düşüncenin özgürce kendini ifade edebileceği hem yazılı hem görsel medyanın olması gerekiyor. Gazetecilerin işsiz olmadığı bir medya gerekiyor. İnsanların özgürce düşüncelerini ifade edebildiği bir düzeni hep beraber kuracağımızı söylemek istiyorum. Malatya’nın sorunları ve derdi çok. Maalesef Malatya hak ettiği gibi yönetilmiyor. Hü- kümet İnönü Üniversitesi’nin isminden rahatsız olarak böldü, küçülttü. Ve bu durumu eleştiren çok az insan var. Bir tabela üniversitesi kuruluyor ve bunu da bize yeni üniversite diye yutturmaya çalışıyorlar. Yeni üniversitenin kurulduğu yok. Sadece 3-5 tane bölümümü Turgut Özal Üniversitesine bağlayarak insanların gözünü boyamaya çalışıyorlar. Tarımda, eğitimde geldiğimiz yer ortada. Malatya çiftçisinin geldiği yer ortada. Biz başka medya düzeni olmak üzere bu düzeni değiştireceğiz. Kimsenin aç olmadığı, herkesin işinin aşının olduğu bir Türkiye özlemini sunacağız ve bu Türkiye özlemine kavuşacağımıza inanıyorum.

“CHP OLARAK ÇOK ÖNEMLİ VAATLERİMİZ VAR”

CHP olarak çok önemli vaatleri oldu- ğunu vurgulayan Ağbaba: “Çok önemli vaatlerimiz var. Artık kimse CHP bunu yapamaz diyemiyor. 2015 seçimlerinde asgari ücreti 1500 yapacağız, taşerona kadro vereceğiz, emekli ikramiyesi vereceğiz demiştik. Bunların hepsi gerçekleş- ti. Bunların hepsinin gerçekleşmesinin sebebi de Cumhuriyet Halk Partisidir. Önümüzdeki dönem bütün KİT’lerdeki tüm taşerona kadro vereceğimizi görecekler. Mazotu 3 lira yapacağız diyoruz. Olmaz diyoruz hiç kimse. Biz Malatya için yola çıktık güçlü bir kadroyla önümüzdeki dönem umarım inşallah son kez muhalefet milletvekilliği yaparız, önümüzdeki dönem iktidar milletvekili olma hedefimiz açıkça görüp söylüyoruz. Biz kavgaya, kimseyi horlamaya, üsten bakmaya gelmiyoruz. Biz dün nasılsak bundan sonra da öyle olacağız. Herkes bizim kardeşimiz deyip herkesi kucaklayacağız. Kavga için değil biz sevgi için geliyoruz. Artık bu gerginliğe, zıtlaşmaya, kutuplaşmaya tamam diyoruz. İnsanların birbirine kötü bakmasına tamam diyoruz. Umarım hep birlikte milletçe Türkiye’nin kalkındığı, huzur içinde yaşadığı bir Türkiye kuracağımıza inanıyorum ben.”

ADAY ARKADAŞLARIMIZ DONANIMLI VE BİRİKİMLİ

Ziyarette konuşan CHP 2’ci sıra adayı Hulusi Porgalı: “ Türkiye’nin ve Malatya’nın tüm sorunlarını kaldırabilecek kadrolar oluştu tüm Türkiye’de. Türkiye’deki her kesim dertli bu kadar dertlerin içinde yaşamak istemiyoruz. Gelece- ğimiz açısından geliyoruz diyoruz. Vatan için, millet için geliyoruz. Tekrar güzel günlere Türkiye’yi getirmek istiyoruz. “ ifadelerini kullandı. CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise: “Malatya’nın yerelde ve özelde sorunları- nı bilen bir siyasi partiyiz. Bu sorunları çözmek için oy talep iktidara gelmek istiyoruz. Milletvekili sayımızı daha da artırmak istiyoruz. Malatya’nın sesinin mecliste daha çok dile getirilmesi, bir- çok sorunun çözümü için arkadaşlarımız donanımlı ve birikimli.” dedi Ziyarette ayrıca CHP 27. Dönem Malatya milletvekili adayları Soner Gökçe, Berna Karadaş, Emin Dönmez ve Mahmut Akbıyık da konuşma yaptı.
1170 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam85
Toplam Ziyaret204166
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Hava Durumu
Takvim
Site Haritası