• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/yeni.dogansehir
Gazetemiz İlanları
Üyelik Girişi
Saat

Hemşehrimiz İlker Durak Rektör Adayı Oldu

Hemşehrimiz İlker Durak Rektör Adayı Oldu

12-06-2018 Malatya’da kurulan Turgut Özal Üniversitesi için Rektör adaylık başvuruları yapıldı. Birçok Üniversitede Rektör Yardımcılığı ve Üst Düzey Yöneticilik yapan, aynı zamanda İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesinin de kuruculuğunu üstlenen Doğanşehir’li Prof. Dr. Alper Durak, Rektör adayı oldu. Mütevazi, sakin ve dürüst kişiliğiyle dikkat çeken Durak, gazetemize yaptığı açıklamasında yöneticilik birikimlerini Malatya’ya hizmet etmek için kullanmak istediğini belirtti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rahmetli eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölüm yıldönümünde Malatya’ya adının verildiği bir üniversitenin kurulacağı müjdesini vermesinin ardından üniversite için kollar sıvandı. Ziraat Fakültesi, ilçe Meslek Yüksekokullarının ve 3 yeni Fakülte ile kurulan üniversite için Rektör ataması bekleniyor. En geç bir ay içerisinde atanması beklenen Rektör ile ilgili Ziraat Fakültesinin kurucusu olan Prof. Dr. Alper Durak adaylık için Cumhurbaşkanlığına başvuruda bulundu. Daha önceki kariyerinde birçok kez Rektör Yardımcılığı ve Üst Düzey Yöneticilik görevlerini üstlenen Alper Durak, gazetemize yaptığı açıklamada Turgut Özal Üniversitesi Rektör adaylığına başvuruda bulunduğunu ifade etti. Mütevazi, sakin ve dürüst kişiliğiyle dikkat çeken Durak, yöneticilik birikimlerini Malatya’ya hizmet etmek için kullanmak istediğini belirterek, “Öncelikle Malatya’nın sorunlarına yönelik özellikle kayısının pazarlanması konusunda handikaplar var ve bunların mutlaka aşılması için iyi bir İşletme ortamı sağlanması lazım. İşletme Fakültesine çok önem vereceğiz. Artı Ziraat Fakültesi olarak tarımsal açıdan kayısının dikiminden hasadına kadar bütün her konuda gerekli araştırmaları yapacağız ve bunu kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

REKTÖR YARDIMCILIĞI VE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLİK GÖREVLERİ YAPTI

Kariyerin birçok kez üst düzey yöneticilik görevlerini üstlenen Prof. Dr. Alper Durak, öz geçmişi ile ilgili gazetemize verdiği açıklamada, “ben 1959 Malatya Doğanşehir doğumluyum. Çukurova Ziraat Fakültesini bitirdim. Daha sonra, 1984 yılında Cumhuriyet Üniversitesine bağlı Tokat Ziraat Fakültesinde araştırma görevlisi olarak çalıştım. 1992 yılında Doçent oldum ve 1992 yılında aynı zamanda Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi kuruldu, Üniversitenin ilk Doçenti olarak orada görev yaptım. O tarihten itibaren uzun yıllar, 23 yıl kadar Üst Düzey yöneticilik yaptım. Bunun içerisinde 5 yıl Rektör yardımcılığı, 2 Üniversitede Dekanlık, yine 2 farklı üniversitede Rektör yardımcılığı ve Rektör Danışmanlığı ve Malatya’da da Ziraat Fakültesinin kuruluş aşamasında dekanlık görevini yaptım, kuruluşu tamamladık ve daha sonra Kırşehir’de Rektör yardımcılığı yaparak tekrar Malatya’ya döndüm. Şuanda da Malatya’da kurulan Turgut Özal Üniversitesine Rektör adayı olarak başvuruda bulundum. Şuan bu üniversiteyi oluşturacak tek aktif Fakülte olan Ziraat Fakültesinin kurucusu benim” diye konuştu.

“TAKDİR YİNE CUMHURBAŞKANIMIZA AİTTİR”

Yeni kurulan üniversitenin kampüs alanı ve fakülteler hakkında bilgi veren Prof. Dr. Durak şunları ifade etti, “Üniversitenin ayrılmasıyla birlikte oluşan Turgut Özal Üniversitesinde şuan vekâleten Sayın Rektörümüz yürütüyor. Yaklaşık bir ay içerisinde muhtemelen müracaat eden arkadaşlar arasında bir atama yapılacak ve biz de müracaatımızı yaptık. Malatya’ya daha iyi hizmet etmek amacıyla bu deneyimimizi Malatya lehine kullanmak istiyoruz. Takdir yine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a aittir. Turgut Özal Üniversitesine mevcut olarak bağlanan Ziraat Fakültesi Öğrencileri var, Su Ürünleri Fakültesi var ama öğrencisi yok ve Organize Sanayideki Meslek Yüksekokul ile Malatya Meslek Yüksekokulu hariç diğer ilçelerde oluşan bütün Meslek Yüksekokullarından oluşan bir üniversite olarak kuruldu. Biraz dağınık ama yerleşke tam olarak oturtulduğunda merkez bir yerleşke etrafında ilçelerden oluşan bir kampüsümüz olacak. Mevcut olarak şuan Battalgazi Kampüsü, yani Ziraat Fakültesinin olduğu yer olarak belirlendi ama ilerde kampüs alanını daha çok siyasiler ve yöre halkının vereceği bir kararla karşımıza çıkacaktır.” Kanun gereği kurulan 3 yeni fakülteden bahseden Durak, üniversite için en az 300 akademisyenin olması gerektiğini belirterek, “Kanunla birlikte yeni üniversitede 3 tane fakülte kuruldu. Bir tanesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, bir tanesi de İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi kuruldu. İnşallah bu fakültelerde öğrenci alımı olduğunda yavaş yavaş kendisini tamamlayan adına layık olma yolunda ilerleyen bir yapılanmayla karşı karşıya kalacağız. Şuan ki mevcut kanun çerçevesinde 1 ay içerisinde Rektör atanacak ve daha sonra hızlı bir şekilde kendi alt yapısını oluşturacak ve muhtemelen bir sene içerisinde kendisini toplayan bir üniversite olacak. Üniversite ile ilgili kuruluş kanununda 300 tane akademik personel, 200 kadar personel alınacak ve şuan mevcut birimlerde çalışan kadrolu elemanlar, kadrolarıyla beraber yeni üniversiteye bağlanacak” şeklinde konuştu. Malatya’ya ve Turgut Özal’a yakışır bir üniversitenin olması için elinden geleni yapacağını dile getiren Durak, Malatya’ya birikimleriyle hizmet etmek istediğini belirterek şöyle konuştu, “Benim üniversiteye ve Malatya’ya vaadim elbette olacaktır. Öncelikle Malatya’nın sorunlarına yönelik özellikle kayısının pazarlanması konusunda handikaplar var ve bunların mutlaka aşılması için iyi bir İşletme ortamı sağlanması lazım. İşletme Fakültesine çok önem vereceğiz. Artı Ziraat Fakültesi olarak tarımsal açıdan kayısının dikiminden hasadına kadar bütün her konuda gerekli araştırmaları yapacağız ve bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Hedefimiz şu, Turgut Özal’ın adına layık bir Üniversite oluşturulacak. Rahmetli Cumhurbaşkanımızın adını layık bir üniversite, yabancı ülkelerle entegre olmuş, bağlantılar kurmuş, Türkiye’de kendini kanıtlamış bir üniversite olması için elimizden gelen her şeyi yapacağız.”
1896 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam4
Toplam Ziyaret204613
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Takvim
Site Haritası