• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/yeni.dogansehir
Gazetemiz İlanları
Üyelik Girişi
Saat

48 Yıl Sonra İlk Kez Gerçekleşen Ziyaret

48 Yıl Sonra İlkkez Gerçekleşen Ziyaret

19-06-2018 

Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Malatya Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram’ı makamında ziyaret etti. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Malatya Bölge birliği başkanlığından konuşan Genel Müdür Osman Arslan; “ Bölge Birliğimize bağlı 28 tane kooperatif mevcut, Malatya'da ise 8 tane kooperatifimiz var. Aynı zamanda Malatya’da bir Halk Bankası bölge müdürlüğü kurmaya karar verdik. Malatya’yı başka illerden yönetmek yerine bizzat kendi içinden yönetmek önemli” dedi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Bölge Başkanlığına ziyarette bulunan Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, Bölge Başkanı İsmet Bayram, Başkan Yardımcısı Ali Evren ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Burada yaptığı konuşmada Malatya’da bir bölge müdürlüğü kurmaya karar verdiklerini dile getiren Arslan, “Birliğimizde 28 tane kooperatifi mevcut, Malatya'da ise 8 tane kooperatifimiz var. Aynı zamanda Malatya’da bir bölge müdürlüğü kurmaya karar verdik. Malatya ilini başka illerden yönetmek yerine Malatya'yı bizzat kendi içinden yönetilmesi önemli” dedi. Esnafın ekonomide önemli bir yere sahip olduğunu belirten Genel Müdür Arslan şunları dile getirdi, “Biz de Halk Bankası olarak Malatya'da olmaktan dolayı çok mutluyum. Doğrusu ben 48 yıldır ilk defa Malatya’ya gelen müdür olduğumu bilmiyordum. Bu benim için sürpriz oldu. Bu aynı zamanda oldukça onur verici bir ziyaret oldu. Sizin de ifade ettiğiniz gibi Halk Bankası esnaf ve sanatkar ile etle tırnak gibidir kalp ve beyin gibidir birisi olmadığı zaman diğerini varlığının bir anlamı olmadığını aşikârdır. Esnafımızı ülkemizde, ekonomisinde çok çok önemli yere sahiptir. Sadece ekonomik büyümeye destek vermiyorlar aynı zamanda sosyal adaleti sosyal barışın toplumsal barışın da tesis edilmesinde sürekli kırılmasında çok çok önemli bir misyon yürütüyor. Bizde bu kadar önemli olan bir camia ile iş ortaklığı yapmak bunun ötesinde bir kader ortaklığı gelecek ortaklığı yapıyor olmamız da Halk Bankası için çok çok önemli ve ülkemiz için de önemlidir diye düşünüyoruz. Halk bankamız Bu yıl 80 yılını kutluyor. 1938 yılında faaliyete başladı ve 80 yıldır başta esnaf ve kobiler olmak üzere Türkiye ekonomisine destek vermeye devam ediyor. Ülkemiz istihdamının arkasına, istihdamın arkasına ve ekonomik büyüme aynı zamanda kalkınmanın gelişmesine katkı veren bir Cumhuriyet kurumudur. O açıdan Türkiye esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği ve Halkbank'ın Ülkemiz adına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapacağını çok önemli hizmetler vardır ve olmaya devam edeceğiz.”

“BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KURMAYA KARAR VERDİK”

TESKOMB’un bugün dünyanın en önemli kefalet sistemleri arasına girdiğini hatırlatan Arslan, Malatya’da bir Halk Bankın bölge müdürlüğü kurulacağının da müjdesini vererek, “Halk Bankası da eski Halk Bankası değil. Bundan 15 yıl önce gerçekten ekonomik krizlerin etkisinde dizlerinin üzerine çökmüş bir Halk Bankası vardı ama ekonomik kalkınma ile birlikte sağlanan istikrar ile birlikte bankamız ayağa kalktı ve beraber esnaf teşkilatı da ayağa kalktı. TESKOMB – (Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği) baktığımız zaman TESKOMB da çok yenilendi gelişti. TESKOMB Bugün artık dünyanın en önde gelen kefalet sistemleri arasında gösteriliyor. Esnaf ve sanatkâr Kredi Kooperatifleri Birliği olarak kurumunda zaman geçtikçe gelişiyor olması olgunlaşıyor olması aynı zamanda Türkiye'nin bir avantajıdır. Biz iki tane bölge kuruluşuz. Biz Malatya'ya çok önem veriyoruz, Malatya'da 8 tane kooperatifimiz var. Birliğimizde 28 tane kooperatifimiz var. Biz Halk Bankası olarak aynı zamanda Malatya da bir bölge müdürlüğü kurmaya karar verdik. Malatya ili başka illerden yönetmek yerine Malatya'yı bizzat kendi içinden yönetilmesi önemli. Bayramdan sonra inşallah olur daha hızlı bir şekilde faaliyete geçireceğiz. Artık Malatya kendine sahip bir bölge müdürlüğü olacak Halk Bankası açısından. Birkaç ili de buraya bağlayacağız. Malatya'nın bugünkü bu potansiyeli var. Malatya Son derece dinamik ve geleceği umutla bakan bir iş dünyası var Malatya'da, Esnafımızla bu iş dünyası için de çok önemli bir role sahip. Siz de ifade ettiğiniz gibi bundan 15 yıl önce toplam 153 milyonluk bir kredi bakiyesi var iken bugün Halk Bankası 28 buçuk milyara ulaştı. Yılsonu itibari ile 30 milyarı geçecek diye bekliyoruz. Ve bunu yaparken gerçekten piyasa maliyetlerinin oldukça altında bir oran ile bu işleri bugüne kadar geldi. Esnafımıza plasman sağlanmaya geldi ve devam edildi” şeklinde konuştu.

48 YIL SONRA İLK KEZ BİR ZİYARET

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Bölge Başkanı İsmet Bayram ise 48 yıl sonra ilk kez bir genel müdürün Malatya’yı ziyaret ettiğini vurgulayarak, “Sayın Genel Müdürüm bölge birliğimizi onurlandırdınız. Sizin Malatya’mızda olmanızdan gurur ve şeref duyuyoruz. Bölge birliğimiz yaklaşık 48 yıl önce 1970 yılında kurulmuş ve bölge müdürlüğümüzü ziyaret eden ilk Halk Bankası genel müdürüsünüz. Bundan dolayı size çok teşekkür ediyorum. Şüphesiz ki Halk Bankası'nın esnaf camiası arasındaki yeri çok farklıdır. Özellikle 2002-2003 yılından sonra gelen Genel Müdürlerimiz gerçekten esnaf ve sanatkarın derdini birebir dinleyen, esnaf ve sanatkarın içinden gelen müdürlerimizdi. Özellikle Tevfik Bilgin Genel Müdürümüz ile bir büyüme yakaladık. Ondan sonra tüm gelen Genel Müdürlerimiz bizimle birebir ilgilendiler. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Biz Sayın Genel Müdürümüzü 32 bölge başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz ile ilk olarak ziyaretine gittiğimizde orada bizi çok mutlu ettiler. Bunun sebebi Sayın Genel Müdürümüz esnaf camiasının içinden gelen bir genel müdürümüz olduğunu, bizi bizden çok iyi bilen bir genel müdür olduğunu gördük. Bundan dolayı da mutluluğumuzu ifade etmek istiyoruz” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından karşılıklı olarak hediye takdimi yapıldı.
2429 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam6
Toplam Ziyaret203888
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
Hava Durumu
Takvim
Site Haritası