• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/yeni.dogansehir
Gazetemiz İlanları
Üyelik Girişi
Saat

En Büyük Destek Büyükşehir Belediyesi’nden

13/04/2021

En Büyük Destek Büyükşehir Belediyesi’nden

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, kısa ve uzun vadede yapacakları çalışmaları değerlendirdi. Doğanşehir ilçesinin tamamında kısa ve uzun vadeli çalışmaları olduğunu kaydeden Zelyurt, en büyük desteği de Büyükşehir Belediyesinden gördüklerini kaydetti. Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, öncelikli hedeflerinin merkez mahallelerindeki altyapısı bitmiş cadde ve sokakların yeniden düzenlenmesi olduğunu kaydederek ; “Öncelikle vatandaşlarımızı Yağışlı havalarda çamurlu yollardan kurtarmaya hedefliyoruz. Şu an birçok mahallemizde tamirat ve bakım çalışmalarına başlandı. MASKİ tarafından ilçemizde yapılan altyapı çalışmalarından dolayı bozulan sokak yollarımızı yine MASKİ desteğiyle yapmaya devam ediyoruz. Bunlarla birlikte, tarımsal anlamda kullanılan arazi yollarımızın da bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu kapsamda yolları çiftçilerimizin daha sağlıklı kullanmaları için geniş kapsamlı bir çalışma yapmayı planlıyoruz. 2 yıl içerisinde de daha yoğun kullanılan yollarda alt yapı ve üst yapı işlerini tamamlayarak çiftçilerimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz. Bir yandan mahallelerimiz içerisinde park ihtiyaçları var. Bu talepleri de değerlendirerek gündemi alıp bunları da hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Bu kapsamda Esentepe mahallemizde yapmayı planladığımız Millet bahçemizin ihalesini yaptık. Önümüzdeki günlerde hava şartları müsait olduğunda millet bahçesi yapım çalışmalarına da başlanacak” dedi.

GENÇLİĞE YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Gençlere yönelik yapılan çalışmalara da değinen Zelyurt, bu düşüncelerini de; “Bu çalışmalar içerisinde millet bahçesi ve yarı olimpik yüzme havuzunun hazırlıklarını tamamlayıp, Esentepe mahallemizde bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığına ait futbol sahası ve kapalı spor salonunun olduğu 22 dönümlük alana yarı Olimpik Havuz ve Gençlik Merkezi çalışmalarımız sürüyor. Bu yıl içerisinde ihalesini tamamlayıp çalışmaya başlanmasını hedefliyoruz. Gençlerin spor yapması amacıyla 18 mahallemizde de sentetik çim saha çalışmalarımız devam ediyor. Bunlar içerisinde 8 Mahalle için, Gençlik Ve Spor Bakanlığında proje sunduk projelerimiz onaylandı. Takip ediyoruz. İlçe merkezi sınırlarımız içinde dere kenarında bulunan yerlerin şuulandırılması veya takas uygulayarak belediyeye geçmesi yönünde çalışmalarımız var. Bu amaçla TOKİ ile görüşmelerimiz sürüyor. Görüşmelerimiz sonuçlanırsa o bölgede takas suretiyle derelerin ıslahına başlayacağız. Bu şekilde bölgeyi sosyal amaçlı kullanılacak hale getireceğiz. Bu alanda yürüyüş yolları gibi, mesire alanları gibi oluşumlar planlıyoruz. Kısaca şehir içerisinde geçen iki tane deremiz var. Bunlar kırık köprü bölgesinde buluşuyorlar. Biz bu dereleri ıslah ederek Doğanşehir halkının istifadesine sunmak için çalışıyoruz” şeklinde paylaştı.

YENİ HASTANENİN BİR AN ÖNCE
FAALİYETE GEÇMESİNİ BEKLİYORUZ

İlçenin birçok sorunu olduğunun altını çizen Zelyurt, bu konudaki görüşlerini de; “Uzun vadede Doğanşehir’in çözülmesi gereken birçok sorunları var. Onları da zaman zaman dile getiriyoruz. Örneğin yarı Açık cezaevinin bir an önce faaliyete geçmesi gerekiyor. Diğer yandan yeni hastanemiz tamamlandı. Bir an önce faaliyete geçmesini bekliyoruz. Eğer yeni hastane faaliyete geçerse önceki hastanenin yerine bir sosyal tesis gibi kullanma konusunda düşüncelerimiz var. Belediye binasına da dönüştürebiliriz. Turizm amaçlı bir otel yapılabilir mi? Veya yaşlı bakım için kullanılabilir mi? Bunların planlamasının yapıyoruz” şeklinde ifade etti.


942 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam12
Toplam Ziyaret202524
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Takvim
Site Haritası