• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/yeni.dogansehir
Gazetemiz İlanları
Üyelik Girişi
Saat

Zelyurt: En Ucuz Millet Bahçesini Biz Yapıyoruz

06/12/2022

Zelyurt: En Ucuz Millet Bahçesini Biz Yapıyoruz

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, ilçeye yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verirken, "66 dönümlük gibi büyük ve çamlık alana en ucuz millet bahçesini biz yapıyoruz. Doğanşehir millet bahçesini kazandıracağız ve Millet Bahçemizin adı da Vahap Küçük millet bahçesi olacak" dedi. Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, belediyede yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Doğanşehir ilçesinin daha yaşanılabilir şehir yapmak için çalışma ekipleriyle gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Durali Zelyurt, yaptıkları hizmetler hakkında bilgi verdi. Başkan Zelyurt Doğanşehir ilçesine bağlı Savaklı mahallesinde bulunan 2 bin 800 metrekarelik arazi sorunu hakkında çalışma içerisinde olduklarını ve bu arazinin yasalaşarak vatandaşa verilmesi için uğraş verdiklerini aktararak süreci değerlendirdi. Zelyurt, “Belediye başkanı olduktan sonra önümüze gelen en önemli meselelerden biri Savaklı mahallemizin arazi meselesidir. Buranın geçmişinde 4 bin dekar bir araziyken köylüler kendi aralarında bin 200 dekarının imarını yaptırıyorlar. Paylaşma yapıyorlar geriye 2 bin 800 dekarlık bir alan kalıyor. 2014 yılında Malatya’nın Büyükşehir olması ile 2 bin 800 dekar arazinin tamamı Doğanşehir Belediyesi bünyesine geçiyor. Tek bir çözüm noktası var satışla yapılacak. Köylünün kendi malı ve köylüye ciddi maliyete satmanız gerekiyor. Bu da haksızlık. Bunun için Öznur Çalık vekilimizle görüştük. Ankara’da yerel yönetimler genel müdürü Turan Konak ile görüştük. Daha sonra Öznur vekilimiz ve belediye başkanlarımızla birlikte gittiğimiz zaman Çevre Şehircilik Bakanımızla görüştük. Olayı anlattım. Bakanımız dedi ki ‘ne yapabiliriz?’ dedim ki metrekaresi 10 lira olsa 28 milyon yapıyor. Bunu köylünün ödeme şansı yok deyince, kendi malını köylüye satıyoruz. Bakan Kurum, ‘ vatandaş ödeyemez’ bunu dedi. ‘ne yapmak gerekiyor’ deyince buna yasal bir düzenleme gerekiyor dedi. Turan bey çalışma başlatılacağının söyledi” ifadelerine yer verdi.
ÖZEL YASA ÇIKACAK
Arazinin yasalaşarak vatandaşa verilmesi için Savaklı’ya has özel bir yasanın çıkacağına da değinen Zelyurt, “Turan bey avukatlar ile bir araya gelerek bunu alt yapıyı oluşturacak bir yasal düzenlemeyi yaptılar. Şimdi o yasal düzenlemenin meclise getirilmesi gerekiyor. Gurup başkanvekilimiz Mustafa Elitaş’a konuyu ilettiler. Bundan sonra bunun takipçisi olup meclise gelip, torba yasaya koyması gerekiyor. Bu konuda Öznur vekilimizin ciddi gayretleri var. Bunun takipçisi olarak Savaklı’ya has bir özel yasa çıkacak ve vatandaşımız kendi arazisi ile buluşacak” dedi.
MECLİSTE GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR
Tütün yasasının ne durumda olduğuna da değinen Zelyurt, “ Doğanşehir’in ana geçim kaynağı tütün, ciddi manada tütün ekimi yapılır. Tütünün marka değeri Çelikhan olarak geçer ama benim ilçemde üretilen tütün Çelikhan’da üretilen tütünden fazladır. Tütün ekimi yapan bölgelerimiz daha önceden tarım faaliyetleri vardı ama şuanda tarlalarımızda yüzde 80 tütün ekimi var. Kooperatif çalışması, tütün yasası çalışması yapıldı. 250 kişiyle kooperatif kurulması öngörülüyor. 750 metrekare kapalı alan isteniyor. O da imar dışında olacak, tarım alanı olmayacak çok sorunlu. Bu durumu vekillerle görüştük. Sonrasında 6 ay erteleme geldi. Bu üçüncü ertelemeydi. 24 muhtarımızı alarak vekillerimizle birlikte gurup başkanvekilimizle, yardımcılarıyla görüştük. Taleplerimizi dinlediler. İç İşleri bakanımızla da tütünün satışı konusunda görüşmeler yaptık. Çiğ süt örneği uygulanabilir mi? Biz taleplerimizi ilettik kooperatif konusuna alternatif başka imkanlarda olsun sadece kooperatifle tütün ekicisi sınırlandırmasın, vergi bu kadar olmasın, fabrikasyon tütünle bir tutulmasın gibi konularda taleplerimiz ilettik. Şuanda bu konuda çalışmalar yapılıyor. Mecliste görüşme devam ediyor” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLAR DOĞALGAZ DAN FAYDALANIYOR

İlçedeki doğal gaz çalışmaları hakkında bilgi veren Zelyurt, “İlçe merkezimizin yüzde 98’i ana hat olarak yapıldı. Vatandaşımız şuanda doğal gazımızdan faydalanıyor. Doğalgaz noktasında ilçe merkezimiz konforlu yaşamla buluşturduk. Rahmetli Vahap başkanımız döneminde başlayan çalışma benim dönemimde de devam etti ve devam etmekte. Vatandaşımızın mağdur olmaması adına destek vermeye çalışıyoruz. 39 mahallemiz var. 4 merkez mahalle doğalgazdan faydalanıyor. 6 tane de belde belediyesinden geçme belediyelerimiz Sürgü, Kurucuova, Erkenek 3 binin üzerinde olan en büyük mahallelerimiz için de çalışma başlatıldı ve çalışma olumlu sonuçlanırsa bu mahallerimiz de doğalgaz ile buluşturulacak. Diğer mahallerimiz için de imkanlar ölçüsünde doğalgaz müracaatında bulunacağız. Doğalgaz çekilirken imar durumu çok önemli. Diğer mahallerimizde imar durumu biraz daha sıkıntılı o yüzden bu mahallere öncelik verdik” diye konuştu.
"66 DÖNÜMLÜK ALANA EN UCUZ MİLLET BAHÇESİNİ YAPIYORUZ"
Vahap Küçük Millet Bahçesindeki çalışmaların devam ettiğini ve en ucuz millet bahçelerini ilçe olarak kendilerinin yaptığını ifade eden Zelyurt, “Vahap Küçük, Doğanşehir ve Malatya için bulunmaz bir değerdir. Çok ciddi devlet yatırımlarının getirilmesine vesile oldu. Hastaneden, okullara, cami, cem evi, taziye evlerine kadar hepsinde emeği vardır. Şuanda da evlatları aynı şekilde devam ediyor. Vahap başkan döneminde planlanan Millet Bahçesi faaliyete geçmemişti. 66 dönümlük gibi büyük ve çamlık alana en ucuz millet bahçesini biz yapıyoruz. Doğanşehir millet bahçesini kazandıracağız ve Millet Bahçemizin adı da Vahap Küçük millet bahçesi olacak. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” dedi. Zelyurt, toplumun sosyal, dini ve kültürel faaliyetleri açısından desteklerinin devam ettiğini aktararak,
“GENÇLİK MERKEZİnin, Yarı Olimpik Havuz için çalışmalar başladı. Gençlik merkezimi ve yarı olimpik havuzumuzu tamamlayarak ilçemize kazandırarak gençlerimize teslim edeceğiz. BIÇAKÇI TAZİYE evi de bitmek üzere. Biz ilçe belediyesi olarak CAMİLERE, KURAN KURSLARINA, TAZİYE EVLERİNE VE CEM EVLERİNE ciddi destekler veriyoruz. Toplumun sosyal, dini ve kültürel faaliyetleri açısından desteklerimize tüm hızıyla devam ediyoruz” diye konuştu.
ERKENEK, KURUCAOVA VE SÜRGÜ İÇİN DOĞALGAZ
Doğanşehir İlçesi Belediye Başkanı Durali Zelyurt, ilçelerinin en büyük mahalleleri olan Sürgü Erkenek ve Kurucaova Mahallelerinde vatandaşların sürekli doğalgaz talebinde bulunduklarını ifade ederek, "Biz de konuyu Aksa doğalgaz yetkililerine talep olarak ilettik. İlçemiz sınırları içindeki doğalgaz hizmet alanının genişletilmesi için yazılı olarak da başvuruda bulunduk. Bu başvurunun onaylanması ve başvurunun işletilmesi için Enerji Piyasası Denetleme Kurumunun Başkanından Randevu aldık. Başkan ile yaptığımız görüşmelerin ardından, Başkanımız da talebimizi ilgili birimlere iletildiğini söyledi. Ayrıca konuyla ilgili olarak şirkete çalışma yapılması için lisans alanının genişletilmesi için talimat verildiğini, İnşallah olumlu sonuç çıktığında 2023 yılında programı aldırabiliriz diye bize olumlu bir haber verdiler. Kendilerinden Allah razı olsun diyorum" ifadelerini kullandı. Başkan Zelyurt, ayrıca sosyal konut projesi ile ilgili de konuşarak, "Bilindiği gibi Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan çok önemli büyük bir sosyal konut projesi var. Bu sosyal konut projesi çerçevesinde, Doğanşehir ilçemiz nüfusuna baktığımız zaman çok düşük bir rakam vermişti. Bu rakam 200 adet sosyal konutu kapsıyordu. Biz yer verdik. Konuyu hemşerimiz işadamı Vahap Küçük de takip ediyordu. Konuyu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızla görüşerek talebimizi 350 konuta çıkarttık. Şu anda ilçe merkezindeki yapılması planlanan sosyal konut sayısı 200'den 350'ye çıkarıldı. Bu konuda bize destek veren başta hemşehrimiz Vahap Küçük'e de ilçem adına teşekkür ediyorum" dedi.
SÜRGÜ VE ERKENEK KONUT TALEBİ
Sürgü ve Erkenek mahallelerinin de kendilerinden sosyal konut talebi olduğunu anımsatan Başkan Zelyurt, "Bu konuda da Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüze yerler ile ilgili gerekli çalışmalarını yaparak, parselleri göstermek ve haritalarını da koymak suretiyle talepte bulunmuştuk. Ankara'da yetkililerle bizzat görüşüp bu Sürgü ve Erkenek'teki talebimizi yazılı olarak direkt yetkililere ilettik. İnşallah 1. etaba yetişmezse 2. etaba yetiştirme gibi bir çabamız olacak. Planlanan yerler içerisinde ise Sürgü yolu üzerinde, yeni devlet hastanemizin arkasında bir yerde oldukça uygun bir alan var. İnşallah buralara 350 sosyal konut projesi yapıldığı takdirde Doğanşehir'in önemli sosyal konut projesi çok büyük bir kazanım olacak. Doğanşehir inşaat konusunda aktif ve hareketli bir bölgedir. İnşallah vatandaşımıza daha iyi hizmet daha konforlu bir hayat sunmak için her türlü çalışmayı yapacağız" diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları yerinde incelediklerini belirten Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, “Mevcut yolumuz Günedoğru ve Kapıdere istikametine doğru giden grup yolu. Grup yolumuzda ciddi manada çalışmalar yapıldı. Bunun haricinde de birçok mahallemizde çalışmalar gerçekleştirildi. Malatya Büyükşehir Belediyemizle birlikte birinci kat, ikinci kat, yama ve BSK çalışmaları olmak üzere 2022 yılında ciddi bir çalışma gerçekleştirildi. Bu çalışmalarda Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın ilçemiz Doğanşehir’e vermiş olduğu önemden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. İlçemiz bu konuda ciddi hizmetler almıştır. Büyükşehir Belediyemizle önceki yıllarda olduğu gibi 2022 yılında da uyumlu bir sene geçirdik. Büyükşehir Belediyemizle bir aile gibi bütünlük içerisinde çalıştık. Büyükşehir Belediye Başkanımız asfaltsız yol kalmayacak demişti bunu gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bundan dolayı tekrar Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a ve Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekiplerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Zelyurt konuşmasının devamında, Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından da ilçelerinde önemli çalışmalar yapıldığını vurguladı. Zelyurt, “İlçemize MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından arıtma tesisi yapılmakta ve çalışmalar büyük bir hızla devam etmekte. Ayrıca birçok mahallemizde de içmesuyu ve kanalizasyon çalışmaları yapıldı. Altyapı çalışmaları tamamlanan mahallelerimizin yol çalışmaları da tamamlandı. Yapılan bu çalışmalardan dolayı MASKİ Genel Müdürlüğümüze ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a ilçemize vermiş olduğu önemden dolayı çok teşekkür ediyorum. 2023 yılında da daha güzel hizmetlerin yapılacağına inanıyorum” dedi.
8362 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam76
Toplam Ziyaret204685
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
Hava Durumu
Takvim
Site Haritası