• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/yeni.dogansehir
Gazetemiz İlanları
Üyelik Girişi
Saat

Doğanşehir'e Tam Teşekküllü Mezbahane

Doğanşehir'e Tam Teşekküllü Mezbahane

Malatya Büyükşehir Belediyesi yatırım ve hizmetlerine ara vermeden devam ediyor. Doğanşehir ilçesinde geçtiğimiz yıl Kasım ayında temeli atılarak inşaatına başlanan Mezbahane, tamamlanarak hizmet verme aşamasına getirildi.

Konu ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından verilen bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi Doğanşehir İlçesinde önemli bir eksikliği daha giderdi. Merkezin yanı sıra ilçelerde de yoğun bir şekilde hizmetlerine devam eden Büyükşehir Belediyesi, Doğanşehir ilçesine tam teşekküllü bir mezbahane yaptı.

Her türlü ihtiyaç düşünüldü

370 m2 kapalı alana sahip olan Mezbahanede sağlıklı ve hijyenik kesim için her türlü tesis düşünülmüş durumda. 100 m2’nin üzerinde de padok alanı bulunan Mezbahane içerisinde; kesimhane, hayvan devirme, şüpheli hayvan kesimi, tahliye, işkembe ve bağırsak şutu, veteriner, malzeme ve 2 adet soğuk odaları ile personel duş-wc’leri bulunuyor.

Araç-gereç olarak da her türlü donanıma sahip bulunan mezbahane içerisinde; kesim kabini, sığır kanama kancası, sığır kaldırma vinci, sığır kanama hattı, büyükbaş hayvan kanalı, sığır aktarma vinci, sığır işleme ve aktarma kademeli platformu, kuyruk açma platformu, motorlu ikiz ray işleme hattı, iç organ çıkarma platformu, deri yüzme mekanizması, pnömatik karkas bölme platformu, karkas bölme testeresi, deri soyma merdiveni, çeyrekleme düzeneği, koyun kaldırma elevatörü, koyun kanama havuzu, ayak açma şişirme platformu, transfer platformu, işkembe taşıma arabası, deri taşıma arabası, kelle taşıma arabası, askılı sakatat taşıma arabası, dizden vurmalı paslanmaz lavabo, hijyenik geçiş turnikesi, kay kantarı, döş açma testeresi, karıştırıcılı galvaniz kan tankı bulunuyor.

Çevre düzenleme çalışmaları yapılıyor

Yaklaşık 700 bin liralık harcamayla Doğanşehir’e önemli bir yatırım kazandıran Malatya Büyükşehir Belediyesi, inşaatı ve makine ekipman montajını bitirirken, binanın çevre düzenleme çalışmalarını yapıyor. Kısa bir süre içerisinde bitirilmesi planlanan çevre düzenleme çalışmalarının ardından, Mezbahanenin hizmete girmesi hedefleniyor.

1706 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam83
Toplam Ziyaret202595
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Takvim
Site Haritası