• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/yeni.dogansehir
Gazetemiz İlanları
Üyelik Girişi
Saat

DOĞANŞEHİR DE AĞAÇLAR ÇİÇEK AÇTI

Doğanşehir ilçesinde havaların mevsim normallerinin üzerinde seyir etmesi nedeniyle bazı ağaçlar çiçek açtı. Özer Yücele ait olan Elma bahçesinde ilkbahar da olduğu gibi çiçek açtı.

Doğanşehir ilçesinde havaların mevsim normallerinin üzerinde seyir etmesi nedeniyle bazı ağaçlar çiçek açtı. Özer Yücele ait olan Elma bahçesinde ilkbahar da olduğu gibi çiçek açtı.

Yücel Özer şunları kaydetti: yıllardır bu bahçeye bakıyorum ben diktim ilk kez böyle bir olayla karşılaşıyorum anlatırlardı amma görmedim. Meyvesini topluyordum elimi uzatınca elmanın yanında çiçek gördüm. Yukarı bakınca komple çiçek kaplı olduğunu gördüm. Şaşırdım arkalaşalar söyledim. İmkânım olsa ağacın üzerine sera yapmak istersim amma yok” dedi. Bahçeyi ziyaret eden İlçe tarım Müdürü Şerif Çetintaş ise olayın mevsimsel olduğunu bu dönemlerde hava basıncının değişme kaydetmesi sonucu bu tür çiçeklenmelerin olabileceğini belirterek.” Fuji ve Grant simit türlerinde bu tür olaylar olur normaldir En büyük etken ağacın kendi özelliklerinden, yâda gece gündüz arasındaki sıcaklık farkından kaynaklanıyor” dedi.

Doğanşehir Elma Üreticileri başkanı İmam Tuncel İse “ Doğanşehir de Son zamanlarda çeşitli ağaçlarda çiçek açma mevsimi olmadığı halde çiçek atığını bununda Doğanşehir de farklı bir iklime geçiş olduğunu sanıyorum. Eskiden Doğanşehir de yetişmeyen meyveler yetişmeye başlandı. Yetiştirilenler de zaman zaman yok olmaya başladı. Bu bahçede armut çiçek açmış, Özer Yücel beyin bahçesinde ise Elma Çiçek açmış. Bir başka bahçe sahibi ise Doğanşehir de hiç olmayanı söyledi. Yazlık elması tekrar çiçek açmış ve meyveside olmuş. Bunlar Duyacağımız hikmetlerdir incelenmesi lazım” dedi.

3970 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam57
Toplam Ziyaret204026
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
Hava Durumu
Takvim
Site Haritası