• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/yeni.dogansehir
Gazetemiz İlanları
Üyelik Girişi
Saat

Elma Ağaçlarının Sökümüne Tam Gaz Devam

Elma’sı ile ünlü Doğanşehir’de üreticiler elma ağaçlarını sökmeye devam ediyor

Elma’sı ile  ünlü Doğanşehir’de  üreticiler elma ağaçlarını sökmeye devam ediyor.
Geçtiğimiz yıllarda  yetiştirdikleri elma para etmediği için ağaçlarını kesip, yerine farklı zirai ürünler ekmeye başlayan  elma üreticileri geri kalan ağaçlarını da sökmeye devam ediyor.
    Elma üreticilerinden Remzi Özdemir Sürgü ’de  yıllardan beri  elma yetiştirdiğini ve pazarladığını ifade ederek önceleri elmanın dış pazarda  Irak ve Suriye’ye , iç  pazarda da doğu  ve güneydoğu illerine satılmasından dolayı para ettiğini ancak, buralardaki savaş ve belirsizlik nedeniyle bu pazarların kapandığını ,yerine yeni pazarların bulunamamasından dolayı da  elmanın para etmediğini belirtti. Bölgede kamuya ait soğuk hava depolarının bulunmadığından da bahseden  çiftçi  özdemir  ürünlerin depolanamadığı için elden çıkarmaları gerektiğini söyledi. Özdemir  maliyet hesaplandığında  elmanın bir kilosunun kendilerine 70 kuruşa mal olduğunu, ancak , ıskarta ürünü meyve fabrikalarına 20 kuruşa, birinci kalite ürünü ise  40-50 kuruş civarında satabildiklerini ifade etti. 
Bu güne kadar Doğanşehir ilçesinde yaklaşık yirmi bin elma ağacının kesildiğini  bu gidişle  kalanların da kesileceğini  her yıl zarar etmektense elma ağaçlarını kesip yerine alternatif ürün ekmeyi düşündüklerini açıklayan Özdemir yetkililerin  pazarlama ve depolama sorunlarına çözüm bulmaması durumunda bölgedeki zaten az sayıda kalan bütün elma  ağaçlarının da  kesileceğini belirtti.
 Mehmet Balkış
6060 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam23
Toplam Ziyaret204535
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
Hava Durumu
Takvim
Site Haritası