• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/yeni.dogansehir
Gazetemiz İlanları
Üyelik Girişi
Saat

Başkan Gürkan Başkan Bayramı ziyaret etti

Battalgazi Belediye Başkan Selahattin Gürkan, Esnaf Sanatkârlar ve Kredi Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği’ni Ziyaretinde

Esnaf ve Sanatkârlar kredi ve Kefalet Kooperatifleri Malatya Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram, “BÖLGE BİRLİĞİMİZİ ZİYARET EDEN İLK BELEDİYE BAŞKANISINIZ” 
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Esnaf Sanatkârlar ve Kredi Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram’ı ziyaret etti. Bayram, 17 yıldır başkanlık yaptığını ve bu süre zarfından kuruluşlarına ilk ziyareti Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yaptığını söyledi.   
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Sayın ve Battalgazi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Latif Okyay ile birlikte Esnaf Sanatkârlar ve Kredi Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Bayram, “Sayın başkanım her şeyden evvel Bölge Birliğimizi ziyaretinden dolayı şahsım ve bana bağlı il ve ilçe başkanları adına sizlere teşekkür ediyorum. Yaklaşık 17 yıldan beri Bölge Birliği Başkanlığı yapmaktayım. Malatya’nın en büyük sivil toplum kuruluşu unvanına sahibiz, ancak Bölge Birliğimizi ziyaret eden ilk belediye başkanı unvanına siz sahip oldunuz. İlk defa bir belediye başkanımız Malatya’nın en büyük sivil toplum kuruluşu olan Esnaf Sanatkârlar ve Kredi Kefalet Kooperatif Bölge Birliği’ni ziyaret ediyor. Bundan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Bölge Birliğimize Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş, Adıyaman ve ilçeleri bağlı, Yaklaşık 97 bin esnaf ve sanatkârımız bizim bölge birliğimize bağlı kooperatiflerimizden devlet destekli kredi kullanmaktadır. Takdir edersiziniz ki ticaret hacminin daraldığı yerde, en büyük ilaç panzehir sıcak paradır. Bu da anayasanın 1’inci maddesinde olduğu gibi, küçük esnaf ve sanatkârı kollayıcı ve tedbir alıcı kararları devlet alır diyor. Bundan dolayı da gelen siyasi hükümetler, bizlere hazine desteği veriyor. Bizlerin vasıtasıyla da bizim bölgemize ve Türkiye’deki tüm esnaf ve sanatkârlara ucuz faizli kredi kullandırıyoruz. Bizim vermiş olduğumuz kredi faizinin %50’sini devlet hazineden karşılıyor. Bugünkü faiz sistemi içerisinde de bu çok güzel bir para, cazip bir para, çünkü esnaf ve sanatkârlar için bulunmaz bir imkândır diye düşünüyorum. Ben tekrar sizlere bölge birliğimiz ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim” dedi.  
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise,  Esnaf Sanatkârlar ve Kredi Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği’nin önemli bir kuruluş olduğuna dikkat çekerek, “Tabi serzenişi bizi üzdü. Netice itibariyle de 5 il, ilçe ve 97 bin esnafın temsilcisi olan bir meslek kuruluşunun bir esnaf kuruluşunu ziyaret edilmemesi, bir sivil toplum örgütleri ve sosyal taraflar diye tabir ettiğimiz grup kişilerin katılımcı belediyecilik anlayışı içerisinde değerlendirilmemiş olması, hakikaten bir eksikliktir diye ifade etmek istiyorum. Netice itibariyle bizim katılımcı belediyecilik anlayışı içerisinde özellikle sivil toplum örgüler olsun, meslek kuruluşları olsun, kanaat önderleri olsun, yerel önderler olsun, veya sendikalar, bölge birlikleri olsun, bunların görüş ve önerileri bizim yol haritamızın oluşturulmasında, yön pusulamızın belirlenmesinde önemli katkıları olan kuruluşlardır. Bu kuruluşları biz önemsiyoruz ve onların önerilerini de her zaman için değerli buluyoruz. Ve kendi yol haritamızın belirlenmesinde de ölçü olarak alıyoruz. Bugün İsmet beyi ziyaret ettik. Hakikaten Malatya’mızda bölge birliğinin olması, Malatya açısından da bir şanstır. Netice itibariyle de biraz evvel kendilerinin saymış olduğu bu 5 ilde ve onların ilçelerinin katılımıyla 97 bin esnafa hizmet eden Bölge Birliğinde olmaktan mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. İçerisinde geçtiğimiz süreç içerisinde esnafımızın bu sıkıntılı sürecinde Bölge Birlikleri, Esnaf Kooperatif Birliklerimiz olsun, esnafımıza vermiş olduğu desteklerin ve bu desteklerin büyük bir ekseriyetinin kendi 
İfadesiyle de %50’sinin devlet tarafından karşılanmış olması esnafımıza rahat bir nefes aldırmada önemli bir katkıdır” diye konuştu.  
3930 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam27
Toplam Ziyaret202539
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Takvim
Site Haritası