• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/yeni.dogansehir
Gazetemiz İlanları
Üyelik Girişi
Saat
Hüseyin KARAASLAN
yenidogansehirgazetesi@hotmail.com
Çanakkale Zaferi
07/08/2016
18 Mart 1915 tarihi size neyi hatırlatıyor diye bir soru karşısında her herkes hiç tereddüt etmeden “Çanakkale Zaferi” cevabını vermelidir.
Beş bin yıllık geçmişe sahip olan Türk Milleti’nin tarih sayfalarında çok sayıda zaferleri mevcuttur. Türk Milleti’nin sayısız şeref levhalarından biri olan“Çanakkale Zaferi” ni bugün 101. yıldönümünü milletçe anıyoruz. Hepimize kutlu olsun.
Çanakkale demek…
Çanakkale; Türk Milleti’nin Kurtuluş Savaşı’nın müjdesidir.
Çanakkale; annesi kadar aziz bildiği vatanına “namahrem eli” nin değmemesi için din, vatan ve namus uğruna canlarını, mallarını, kanlarını adamış yiğitlerin tarih oldukları yerdir.
Çanakkale; ayağında postalı, sırtında ceketi, atacak mermisi olmayan Türk Milleti’nin, dönemin en teknolojik silah ve mühimmatına sahip olan Haçlı milletini toprağın ve denizin derinliklerine gömdüğü yerdir.
Çanakkale; anaların körpecik yavrularının saçlarına ve ellerine kına yakarak vatana kurban olmaları için cepheye gönderdikleri 16, 17, 18, 19, 20 yaşlarındaki “Kınalı Kuzuların!” abideleştikleri yerdir.
Çanakkale; Anadolu coğrafyasını “İslam’ın son kalesi” olarak tanımlayan M. Akif’in “Çanakkale Aslanları”nı yani Seyit Onbaşı, Yahya Çavuş gibi cesaret ve iman sahibi ecdadımızı, “Bedrin Aslanları” olan Sahabe-i Kiram efendilerimize benzettiği yerdir. Çanakkale; kafa, göz, gövde, bacak, kol, çene, parmak, el ve ayakların ovalara, sırtlara, denizlere ve vadilere sağanak sağanak yağdığı yerdir.
Çanakkale; göklerin ölüm indirdiği, toprağın ölü püskürttüğü yerdir.
Çanakkale; Metrekareye 6000 merminin düştüğü ve mermilerin havada çarpıştığı yerdir.
Çanakkale; Alçıtepe, Kumtepe, Seddülbahir, Kilidbahir, Gelibolu Yarımadası, Çanakkale Boğazı, Soros Körfezi, Arıburnu ve Anafartalar’da 253 bin genç ve münevver bir neslin destanlaştığı yerdir.
Çanakkale; Anadolu’yu ebedi vatan yapan “İstiklal Harbi”nin temel harcının oluştuğu yerdir.
Çanakkale; M. Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının “Yedi Düvel” e ders verdikleri yerdir.
Çanakkale; düşmanın Türk milletini “sonsuza dek yenemeyeceğini” anladığı yerdir.
Çanakkale; Türk Milleti’nin bütün mahrumiyetler ve mühimmat yetersizliğine rağmen yere göğe, dağa taşa, denize ovaya “Çanakkale Geçilmez” destanını yazdığı yerdir.
Dün milletimizi Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da, Anafartalar’da yenemeyen düşmanlarımız, bugün milletimizin birlik ve beraberliğini bozmak için “nifak tohumu” ekmekte ve “fitne ateşi” yakmaktadırlar..


1460 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

VERGİ HAFTASI - 07/03/2018
VERGİ HAFTAS
Sevgililer Günü - 13/02/2018
Sevgililer günü bugün..
YENİ BİR YIL! - 07/01/2018
“Yeni Bir Yıl” demek, yeni beklentiler, yeni ümitler demektir aslında… Mutlu olmak için yeni bir şanstır…
KORGENARAL FAHRETTİN PAŞA (TÜRKAN) (1868-1948) - 29/12/2017
ARAŞTIRMACI CEMİL GÖK “FİLİSTİN SORUNU- ORTADOĞU ve ŞARK MESELESİ” ARAŞTIRMASINDA FAHRETTİN PAŞA’yı ŞÖYLE ANLATIYOR; Osmanlıya başkaldıran Şerif Hüseyin, Arap aşiret ve kabile şeyhleri ile Arap urbanını isyana kışkırtıyordu. Barış ve kardeşliğim
YENİ BİR YIL! - 06/01/2017
“Yeni Bir Yıl” demek, yeni yeni beklentiler, yeni yeni ümitler demektir aslında… Mutlu olmak için yeni bir şanstır… Ben bu yeni yılın hepimize yenilik getirmesini ve
ÖĞRETMENLER GÜNÜ - 25/11/2016
Öğretmenlik her şeyden önce bir ideal, bir gaye ve bir hizmet mesleğidir. İçerisinde ilim, irfan, erdem ve medeniyeti barındıran
Cumhuriyet Bayramı - 02/11/2016
29 Ekim 1923 Ülkemizde Cumhuriyet Yönetiminin ilan edildiği gündür. Her yıl Cumhuriyet Yönetiminin ilanını 28-29 Ekim günleri
Cumhuriyet Bayramı - 02/11/2016
29 Ekim 1923 Ülkemizde Cumhuriyet Yönetiminin ilan edildiği gündür. Her yıl Cumhuriyet Yönetiminin ilanını 28-29 Ekim günleri
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam11
Toplam Ziyaret203778
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.439832.5698
Euro34.502534.6407
Hava Durumu
Takvim
Site Haritası